Odstranění barvy z hotového modelu pomocí Clean Slate Remover 3.0 ULTRA

Přidáno2023-07-22 od
0

Ahoj modeláři,

v tomto videu vám ukážu, jak odstranit barvu z hotového modelu.

Určitě se vám už někdy stalo, že jste s výsledkem barvení vašeho modelu nebyli spokojeni. A vyvstala otázka "Co teď?"

Projít ke žlutému kontejneru (u mě zpravidla první myšlenka :-) ), nebo model přestříknout surfem tak jak je a začít znovu?
A nebo nepovedenou barvu nějak odstranit. Je to zpravidla nejvhodnější varianta, pokud nechcete přijít o jemné detaily, a chcete začít znovu s tzv. čistým štítem (v našem případě s čistým modelem).

Barvu lze odstranit několika způsoby.
Můžete testovat různé chemikálie z hobby marketů (s nejistým výsledkem zda neublížíte plastu), zkusit ředidlo, kterým jste barvu ředili (zpravidla drahá varianta) případně namáčet model v brzdové kapalině (která je ale ta správná a co pak s modelem dál až ho z kapaliny vytáhnu?).

Nebo můžete zkusit k tomu určený a odzkoušený odstraňovač barvy Clean Slate Remover 3.0 ULTRA od VMS, na který se dnes podíváme.


Co budeme potřebovat?

V prvé řadě model, ze kterého chceme barvu odstranit. Dále se nám bude hodit rozměrově vhodná nádoba (k těmto účelům používám umyté plastové misky od masa) a starší štětec s hrubým vlasem.

Model vložíme do nádoby a na jeho povrch aplikujeme odstraňovač barvy. Můžeme jednoduše nalít nebo aplikovat pomocí pipety.
Odstraňovač necháme chvíli působit (v řádech desítek vteřin, funguje opravdu rychle) a pak začneme barvu z modelu stírat pomocí štětce.
Jakmile budete mít pocit, že je barva z modelu pryč, omyjte model proudem čisté vody. Pak je samozřejmě možné postup opakovat, dokud nebude model přesně tak čistý, jak si představujete. Postup lze opakovat prakticky do nekonečna, protože Clean Slate rmvr 3.0 ULTRA je naprosto netečný k plastu včetně čirých dílů.

Že je celý proces odstranění opravdu velice jednoduchý a odstraňovač funguje velmi rychle se můžete můžete sami přesvědčit v přiloženém videu.

A co je nejlepší? Odstraňovač funguje na akrylové, enamelové i lacquerové barvy :-)

Přeji pohodové modelaření a co nejméně nepovedených modelů.


Michal.

Menu

Nastavení

Klikněte pro více produktů.
Žádné produkty nebyly nalezeny.

Vytvořte si účet, abyste mohli ukládat oblíbené produkty.

Přihlášení