Dragon - Magach 3 (1:35) - kamufláž a patina

Přidáno2018-01-26 od
2

Přátelé modeláři, v dnešním průvodci stavbou vám ukáži, jak jsem postupoval při tvorbě kamufláže, a následné patiny, na tanku Magach 3 od výrobce Dragon Models v měřítku 1:35. 

Celý tank jsem nejprve sestavil, což byla opravdová zábava. Spousta malých a tenkých částí dá člověku trochu zabrat. Žádné části jsem si nebarvil předem, jako u letadel. Jednoduše jsem jen skládal, dokud tank nebyl kompletně složený. Kola ale samozřejmě nelepím, ale barvím zvlášť a přidávám až na konec.

Po složení přišla na řadu základní barva. Zvolil jsem černý primer AK-Interactive, který jsem aplikoval na celý model. Je dobré si tanku sundat věž a vše řádně nabarvit. Po zaschnutí jsem zvýraznil paneláž tanku klasickou bílou barvou. Výsledek bude, že na kamufláži budou tmavší a světlejší místa. Tank tak bude působit mnohem přirozeněji a nebude jednolitý. 

Samotná kamufláž je následně na tomto modelu opravdu jednoduchá, "béžová". Přesný odstín je mix barev Gunze C315, C313 a C054. Vše ve stejném poměru. 

Po zaschnutí barev jsem aplikoval lacquerový lesklý lak Hataka Gloss přes celý model a aplikoval dekály. Samozřejmě nenecháme tank lesklý, ale to nutné pro obtisky a wash.

Základ je hotový a nyní si ukážeme patinovaný modelu. Celý postup s mým osobitým komentářem si můžete shlédnout ve videu níže. Na záznamu uvidíte aplikaci washe, nanesení pigmentů na tank a pásy, dry brush metodu a chipping. 

Pokud máte otázky, určitě se nebojte zeptat níže v komentářích. 

Video s průvodcem patinou tanku

Související produkty

Menu

Nastavení

Klikněte pro více produktů.
Žádné produkty nebyly nalezeny.

Vytvořte si účet, abyste mohli ukládat oblíbené produkty.

Přihlášení