Tvorba antén na letadlech s produktem EZ Line

Přidáno2018-03-14 od
1

Řekl bych, že tvorba letadlových antén je nejvíce opomíjený krok hodně modelářů a osobně tomu plně rozumím. Není to totiž jednoduché. Když už se modelář odhodlá anténu vypnout, nastává otázka: "Jak na to?". Způsobů je hned několik, ale každá technika má svá pro i proti. Pojďme se na tuto problematiku podívat z blízka a zároveň si představíme produkt na to určený, a to strečové nitě EZ Line (nechci předbíhat, ale je to jasný vítěz).

Nejčastější způsoby vypínání antén:

  • Vytažení z plastikového rámečku je častý způsob tvorby antény. Celý proces spočívá v tom, že si z rámečku s plastikovými díly ze stavebnice ustřihnete kus rámu, který následně dáte nad hořící svíčku. Jak bude plast tát, roztažením vytvoříte "plastikovou niť", kterou poté zkrátíte na požadovanou velikost a umístíte na model. Pro: dá se lehce nabarvit do požadované barvy, nejlevnější způsob. Proti: celá anténa je velice křehká, hrozí prasknutí, může se prověšovat, těžké odhadnout a vytáhnout správný průměr antény.
  • Použití rybářského silonu je o něco jednodušší způsob výroby antény (když pominu, že si musíte obstarat vlasec). Odstřihnete z klubka požadovanou délku a poté silon přilepíte na model. Dá se také poměrně lehce barvit. Pro: rychlejší výroba antény. Proti: často se prověšuje, může se kroutit (záleží na typu vlasce), anténa je křehká a lehce se strhne.
  • Použití chemlonové vlny je z předešlých způsobů nejlepší volbou. Opět si musíte tuto vlnu obstarat. Následně si z klubka vytáhnete jedno vlákno, odstřihnete požadovanou délku a nalepíte na model. Pro: anténa není křehká, lehce se vypíná, levná varianta. Proti: není strečová (při zavadění se anténa může utrhnout)
  • Strečová niť EZ Line za mne asi nejlepší produkt na tvorbu antén letadel a využití je mnohem více...

EZ Line: elastická niť

Tato strečová niť je kvalitním a rychlým řešením pro tvorbu antén letadel, ale také je velice vhodná na výplet dvouplošníků a lanoví lodí. Vlákno je vysoce elastické, dokáže se natáhnout až o 700 % vůči své původní délce. Zároveň se nekroutí a konce se po ustřižení netřepí. Samozřejmostí je i nabarvení barvami. Nesporá a asi největší výhoda je právě ona elastičnost. Při zavadění o napnutou anténu nedochází k přetrhnutí nebo odtrhnutí od modelu. Vždy se vrátí do původní polohy a niť zůstane vypnutá. K aplikaci vám postačí pouze sekundové lepidlo na přilepení nitě k modelu a nůžky nebo skalpel pro odstřižení. Vhodné je také použít akcelerátor (urychlovač schnutí vteřinových lepidel). A jak na to? Změřte požadovanou délku, následně odstřihněte o trochu kratší kus z cívky a jeden konec přilepte k modelu vteřinovým lepidlem. Po zaschnutí napněte druhý konec nitě k druhému, lepenému místu. Opět přilepte a chvilku počkejte, než lepidlo zaschne. A je hotovo. Krásně vypnutá anténa je na světě. Pět minut a co to dokáže, že?

Nitě nabízíme v průměrech 0.25 a 0.50 mm a barvách: černá (black), modrá (french blue), bílá (white), rezavá (rust), rope (lano), zelená (green)

Níže ve videu se můžete podívat na ukázku z praxe.


Video s ukázkou práce s EZ Line

Související produkty

Menu

Nastavení

Klikněte pro více produktů.
Žádné produkty nebyly nalezeny.

Vytvořte si účet, abyste mohli ukládat oblíbené produkty.

Přihlášení